Bahan-bahannya :
350 gram gula pasir
400 ml santan
500 ml air
50 gram tepung jagung, bancuh dgn sedikit air
1 setengah KG labu, buang kulit, rebus dan kisar halus
5 biji telur, dipukul kembang
1 sudu teh garam
2 helai daun pandan
Cara Membuatnya :
1. Masak santan bersama gula dan daun pandan hingga pekat.
2. Masukkan labu, garam dan kacau sebati. Masukkan tepung jagung
3. Apabila pekat, tuangkan adunan dalam loyang. Boleh dibekukan dalam petisejuk jika suka.
sedapnya DM.. aruah nenek saya selalu buat. ..
ReplyDeletesalam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com
Telor masa bila masuk
ReplyDeleteSalam. Saya nak order utk majlis perkahwinan boleh.?
ReplyDeleteSalam. Saya nak order utk majlis perkahwinan boleh.? Boleh hubungi saya.
ReplyDeleteDatin Nor 0133303352